Nachtdienst

Vannacht was ik weer de klos voor een nachtdienst. Een dienst die je met z`n drieen draait, 1 arts-assistent en 2 verpleegkundigen.Vaak is dat wel de dienst waarin "de aparte dingen"gebeuren.

Om maar eens een beeld te schetsen wat wij al zo tegen komen:

1 Neurologisch probleem: twee dagen terug uit een scootmobiel gevallen en nu om 00.45 naar de"Spoed Eisende Hulp" omdat dhr zich niet lekker voelt a.g.v. de val 

3 chrirurgische patienten: snijwonden,hoofdwonden,= beide moeten gehecht worden. Meestal als gevolg van een vechtpartij of alcoholmisbruik.

1 bijna knokpartij in de wachtkamer waar de familie van een mishandeling de broer van de dader aan wil vliegen, gelukkig blijft het bij trekken,duwen en gooien met wat spullen. Uit voorzorg riepen ze bijna allemaal dat er cameratoezicht is en dus legden ze een wegwerphanddoekje over het oog van de buitendeur en lieten ze het oog van de camera met rust. Politie heeft de zaak in onderzoek.

2 cardiologische patienten met hevige pijn op de borst, benauwdheid, zweten etc.etc.. acute hartinfarcten warbij we "even"druk zijn en de patient al snel weer wat opknapt door de ingezette behandeling.

1 jonge knul van 18 met een echte alcoholvergiftiging:  2uur niet aanspreekbaar, later na ontwaken aggressief en 5 minuten laten weer poeslief. Tja, het is soms met ups en downs zoals het leven gaat.

5 mensen die komen met klachten die al meer dan 1 tot wel 3 weken bestaan en onder behandeling van een huisarts zijn. En mevrouw/meneer wat denkt u dat wij om 4 uur `s nachts voor u kunnen betekenen?? Echt , mensen denken dat je ze altijd van hun klacht af kunt helpen…..helaas dat lukt dus niet.

Door dit soort zaken weet ik meteen waarom de ziektekostenpremie voor vrijwel iedereen weer omhoog gaat volgend jaar. Er worden onderzoeken gedaan "ter voorkoming van", of omdat de patient eist dat er iets gedaan wordt of gewoon voor de zekerheid. Ambulancevervoer willen mensen ook graag naar huis als ze zijn gebracht. Men weet echter niet dat 1 spoedritje met de ambulance +- 650 euro kost…. en een "taxivervoer" naar huis op 550 euro ligt. Dit wordt dus vrijwel altijd afgewezen.

Overigens is 8 patienten gedurende 1 nacht een zeer magere oogst. In drukke tijden komen er soms 20.In een avonddienst staat mijn record op exact 50 patienten(met 3 verpleegkundigen en 2 arts-assistenten). Geen tijd voor een warme maaltijd dan.

Nu nog een klein tukje voordat de dagdienst ons komt aflossen !! Welterusten of voor jullie goedemorgen.

Advertenties

6 gedachten over “Nachtdienst

  1. Ik kan me voorstellen dat je soms denkt *zucht*(-: Ik hoor soms verhalen om me heen, laatst nog meisje gevallen van fiets, niets aan de hand toch moest ze van mams maar even langs het ziekehuis voor je weet maar nooit…echt belachelijk!*en natuurlijk was er niets*. Zelf heb ik 2 zoons met hemofilie en dan nog twijfel ik wel eens of het wel nodig is als ze wat hebben. Enm wat beteft de camera toezicht, hartstikke goed…ook voor jullie veiligheid. Dagdag..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s