op weg naar herstel.

De afgelopen week doorgebracht op de bank en veel moeten rusten. Sinds zondagavond is de koorts weg. Bij geringe inspanning sta ik te hijgen als een postpaard. Vanmorgen vroeg weer langs de huisarts, de longfoto bleek ‘schoon" en mijn longen klonken weer helder. De handicap astma maakt nog dat het herstel wat langer duurt. Rust is het allerbelangrijkste volgens de huisarts.

Iedereen in m`n omgeving maakte zich heftig zorgen om elk hoestje dat zij zelf hadden. Sinds oktober vorig jaar sta ik, voor een aantal jaren, onder halfjaarlijkse controle vanwege een positieve mantoux test. Zo`n reactie betekent dat er een besmetting met TBC is geweest(elk jaar 2x controle via werk). De ziekenhuishygieniste kon mij melden dat we in een wijk wonen waar de populatie die het ziekenhuis bezoekt een sterk verhoogd risico heeft omdat er in de kinderleeftijd nooit een enting heeft plaatsgevonden tegen TBC. Het klinkt heftig maar er zijn nu in ieder geval geen aanwijzingen dat er sprake is van TBC. 1 hoestje van een patient in je gezicht kan besmetting opleveren.

Op mijn vraag waar dit zonder waarschuwing vandaan komt moest zij ook het antwoord schuldig blijven. Er was een gemeen variantje van het griepvirus in omloop waartegen de griepprik onvoldoende heeft beschermd. Mijn weerstand loopt dan wat terug en dan slaat het bij mij in als een bom omdat ik doorloop.
Moeilijk is dat, wil me niet voor elk wissewasje ziek melden terwijl ik dat op z`n tijd wel moet doen om erger te voorkomen. Harde leerschool is het wel, maar wanneer moet je jezelf dan ziekmelden ?? Geen flauw idee.
Begin april weer naar de longarts
en dan gaan we dit hele verhaal ook nog maar eens doorspreken. Met name wat ik kan doen om dit te voorkomen!

Advertenties

9 gedachten over “op weg naar herstel.

  1. Nog even doorzetten in het uitrusten! En tja als eigenwijs met astma kan ik je geen antwoord geven op je vraag, ook ik loop vaak veels te lang door met griep verschijnselen met het resultaat dat je 2 keer zo lang ziek bent dan de rest. Sterkte! Nog even lekker niks doen! Dagdag…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s