Maarsseveense Plassenloop.

Alweer een hele ruime week niets op mijn log gedaan. Druk-druk-druk met een lange serie van werkdagen. Vrijdag j.l. een dagdienst gevolgd door 4 avonddiensten. Stuk voor stuk drukke diensten die me de zin ontnemen om achter de computer te kruipen om wat te typen.
Het goede nieuws is wel dat ik weer aan het lopen ben na mijn ziek zijn. De antibiotica heeft mijn conditie flink aangetast, de kortademigheid werkte ook niet positief.
Afgelopen donderdag voor het eerst weer een stuk van een 30 minuten gelopen. Was erg zwaar, had het gevoel dat er een brok in m`n keel zat wat ik niet weggehoest kreeg, toch de volledige 30 minuten vol kunnen maken.
Zondagochtend naar de maarsseveense plassen geweest. Daar organiseert de plaatselijke atletiekvereniging in samenwerking met de marathon Utrecht trainingslopen als voorbereiding op de marathon.
De rondes om de plas is exact 5 kilometer en er zijn hazen voor de diverse kilometertijden. Dit keer lostte gerard Nijboer het startschot.
In een grote groep maakte ik mij op voor een 5 km loopje. Start natuurlijk altijd te snel en na een doorkomst in 5.10 op de eerste km besloot ik maar wat af te zakken totdat ik bij Caro kon aanhaken. Zij heeft een ingebouwde cruise control waardoor we in een tempo van ongeveer 5.35-5.40 minuten per km verder gingen.
Omdat ik het uurtje minder slapen maar matig had verteerd na mijn drukke dienst van de avond ervoor besloot ik toch maar bij de 5 km op te houden. Eindtijd 28.20 minuten. Tevreden,vooral ook omdat het vrij makkelijk ging en er geen spoor van vermoeidheid te bekennen was. Caro ging nog even een rondje door dus had ik de tijd om lekker in het zonnetje te genieten van de jongste 2 kids die in de speeltoestellen van het strandbad zich opperbest vermaakten.

Al met al weer een herstart in het lopen. Nu maar hopen dat deze tendens zich een keer doorzet en er geen kink in de kabel komt! Op naar de 10 km van Utrecht( heel voorzichtige eindtijd voorspelling: binnen het uur finishen, dan zou ik al tevreden zijn)

Advertenties

9 gedachten over “Maarsseveense Plassenloop.

  1. Wat fijn dat je weer opgeknapt bent en kunt gaan opbouwen! Ik vind je eindtijd op de 5km trouwens erg goed hoor. Zelf heb ik er 33/34 minuten over gedaan, maar ik hoop, als alles nu de goeie kant opgaat, uiteindelijk toch op 30 minuten of minder uit te komen.

  2. Kijk eens aan! Super gedaan JW!! Zorg gewoon dat je de 10 iets minder snel start zodat je nog wat over hebt en dan gaat het zeker lukken binnen het uur!

    Oh en over het uitlopen in de tuin…LOL wel, want ik liep gewoon een paar rondjes door ons postzegeltje…

  3. Hallo Jan Willem, 28.20 voor de 5km is een schitterende tijd. Dat zou ik ook voor willen tekenen. Maar ik ben blij dat ik al lekker kan lopen. Een snelle tijd is voor mij niet zo belangrijk, genieten des te meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s