Hoogte- en Dieptepunten van Beijing.

Nu de Olympische vlam is gedoofd een korte terugblik op dit megafestijn.

China heeft zich opengesteld voor de wereld en is daar voor zover ik kan beoordelen goed in geslaagd. Mooie beelden van de openingsceremonie en ook van de sluiting.

Wat waren voor mij de hoogte-, maar ook wat waren voor mij de dieptepunten. Overigens zonder elke sporter tekort te doen, want het zijn stuk voor stuk klasbakken(ook zij die een dieptepunt scoren). Een top 3 van dieptepunten en een top 4 van de hoogtepunten.

Dieptepunten:

 1. De hockeyheren. Zij hebben zich in slaap(laten) suffen door de starfcorner van Taeke Taekema. Dat hijzelf de ondergang in heeft geluid met zijn gemiste strafbal tegen Duitsland maakt het voor hen extra zuur. Aanvoerder Jeroen Delmee verwoordde het treffend: We hebben de afgelopen jaren niets geleerd, op de beslissende momenten laten we het afweten.
 2. De uitschakeling van Dennis van der Geest in de eerste ronde judo. Wellicht een tragisch eind van een mooie carriere. Een nieuwe carriere als disc jockey en reclame man(Conimex) ligt in het verschiet. Zie log Hardloper Hans: Zou Grim Vuysters, die meende meer recht te hebben op de plaats in deze klasse, veel betaald hebben aan de rus om Dennis een hak te zetten?
 3. De taekwondoka die een scheidsrechter molesteert omdat hij het niet eens is met een beslissing. De man krijgt een trap tegen het hoofd en ook de coach van de dader laat zich niet onbetuigd.

De hoogtepunten:

 1. Marianne Vos. met name de huldiging waarbij ze de tranen laat lopen. Schitterende televisie! Mooie beelden die ook de opluchting laten zien als ze toch een gouden medaille wint, waar veel nederlandse journalisten al sceptische woorden over haar eerdere optredens optekenden.
 2. De waterpolo dames. Niet echt een sport waar ik warm voor loop. Toch was hun finale bloedstollend en zat ik samen met een aantal collega`s op het puntje van de stoel (al switchend tussen waterpolo op Net 1 en hockey op Net 2). Niet verwacht en dan is een medaille des te mooier. Een ontroerde coach die het ongeloof op het gezicht heeft staan.
 3. De uitzendingen van studio sportzomer met Mart Smeets. Hij wordt geknakt door de mensen die vinden dat hij over the top is, maar dit soort uitzendingen is in mijn ogen echt zijn ding!! Mooie interviews met diverse sporters. Mooie portretten van de afscheid nemende sporters. Goed gemaakt, geweldig.
 4. De 10 km open water man van Nederland. Maarten van der Weijden. De prestatie is groots, maar zijn levensverhaal is dat nog meer. Onvoorstelbaar. Wat daar nog aan heeft bijgedragen is het commentaar van Pieter van de Hoogenband. Met schorre stem: hij haalt het, hij haalt het!!

Tot zover. Jullie zullen er ongetwijfeld ook wat in het hoofd hebben.

Jammer dat het voorbij is. Misschien maar goed ook want studiejaar 2 staat op het punt van beginnen, anders zou ik geen tijd meer hebben voor de studie.

Advertenties

7 gedachten over “Hoogte- en Dieptepunten van Beijing.

 1. Ja het was mooi allemaal en bij mij gingen gisteren tijdens de hitte marathon daar in China de gedachtens terug naar Rotterdam vorig jaar en de marathon van Marakesh..Wat een hitte en wat is dan een marathon lopen moeilijk en lang en zo voelde Kamiel zich ook….
  Overigens op je vraagje, ik werk 5 ploegendienst en dat is dan 2 ochtenden-2 middagdiensten- 1 dag vrij- 2 nachtdiensten- 3 dagen vrij.
  Uit de laatste ochtenddienst terug naar huis rennen en de volgende dag naar de middaddienst rennen en..Zo loop ik overdag bij licht en pak mijn training.
  Groet Rinus.

 2. Ben ivm de Olympische Spelen een tijdje niet op je weblog geweest. Leuk om nu dit bericht te lezen wat jou hoogte/diepte punten waren. Mijn hoogtepunt van de OS ? Dat ik erbij was 😉 ha ha ha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s